×

LA VITAMINA D3 i el sistema immunològic

Temps de lectura 1 min.


LA VITAMINA D3 i el sistema immunològic
La vitamina D3 és un grup de vitamines liposolubles que es deriva de fonts animals i d'una síntesi cutània que és principalment la llum ultraviolada, és a dir, l'exposició solar.

Actualment s'ha vist que no sempre es sintetitza bé la vitamina D3 amb l'exposició a el sol. Alguns causes poden ser l'edat avançada, la latitud, pells molt pigmentades, baixa exposició a el sol (treballadors nocturns, persones que surten poc de casa), elevada contaminació ambiental, l'ús en excés de les cremes solars ....

Actualment s'han pogut fer estudis per comprovar que nivells baixos de vitamina D, estan relacionats amb una major freqüència de grips i refredats.

Durant l'hivern que és quan hi ha més incidències de grips i refredats estudis epidemiològics han pogut demostrar una deficiència generalitzada de vitamina D, a causa d'una disminució de la síntesi dèrmica de la vitamina D com a conseqüència d'una menor exposició solar.

Conseqüentment una suplementació de vitamina D ajuda a la prevenció de la grip i refredats.

En un estudi amb escolars entre 6 i 15 anys es va observar que la suplementació diària amb 1.200 UI de vitamina D durant l'hivern va reduir la incidència de la grip A estacional. Aquests resultats es van acompanyar d'una menor incidència d'atacs d'asma.

Un altre estudi va mostrar que la suplementació amb 800 UI diàries de vitamina D va disminuir la incidència de grips i refredats, mentre que dosis de 2.000 UI diàries pràcticament van eliminar l'aparició d'aquestes malalties.

Hi ha evidències que relacionen els nivells baixos de vitamina D amb un major risc de  infeccions.

Un consum de 1000 - 2000 UI diaris pot recomanar-se per a qualsevol persona amb més d' 1 any d'edat per reforçar el seu sistema immunològic.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu