TERÀPIA FLORAL

Fitoteràpia

La Fitoteràpia és la ciència que estudia la utilització de les plantes medicinals i els seus derivats amb finalitat terapèutica, ja sigui per prevenir, per alleujar o per curar les malalties.

Disposem d'càpsules, infusions, i tes, realitzades a base d'herbes o de plantes aromàtiques amb capacitats medicinals que poden millorar els nostres petits problemes digestius, d'al·lèrgies, anèmies, etc.

Aromateràpia

L'aromateràpia (de el grec aroma, 'aroma' i therapeia, 'atenció', 'curació') és una branca particular de la herbolària, que utilitza olis vegetals concentrats anomenats olis essencials per millorar la salut física i emocional. A diferència de les plantes utilitzades en herbolistería, els olis essencials s'inhalen o apliquen a la pell.


Oligoelements

Els Oligoelements tenen influència directa sobre el metabolisme i es troben en els éssers vius en quantitats de menys de 1 mg / kg de pes corporal.

La seva manca o excés produeix l'aparició d'una patologia.

Sals de Schüssler

El Dr Schüssler va arribar a la conclusió, com a resultat de les seves investigacions, que si els teixits no reben de la sang la quantitat adequada de cadascuna de les 12 sals bioquímiques, s'altera el moviment molecular de les sals en els teixits i conseqüentment es desequilibra el funcionament de les cèl·lules i el seu metabolisme, el que produeix els fenòmens coneguts com a malalties.

 
Flors de Bach

El Dr Bach era un gran investigador, a més de metge i homeòpata. Va experimentar amb diverses flors silvestres natives de la regió de Gal·les, a Gran Bretanya, d'on ell era originari, fins a trobar 38 remeis naturals, cadascun amb propietats curatives per a diferents problemes emocionals. A aquestes 38 flors se'ls criden Flors de Bach.

Flors de Califòrnia

A partir de la dècada dels anys 70, la Flower Essence Society estudi una sèrie de flors denominades "Flors de Califòrnia" que conserven l'esperit i la filosofia de la teràpia floral de doctor Bach, però que té la particularitat d'haver incorporat algunes amb efectes molt adequats als problemes més comuns d'aquest com són l'estrès tan comú en les grans ciutats, les disfuncions sexuals, l'envelliment, les addiccions, etc.

Flors d'Austràlia

Les essències florals d'Austràlia elaborades per Ian White, expert herborista per antiga tradició familiar i terapeuta floral, gran coneixedor de la flora i geografia del seu país.

A Austràlia ens trobem amb unes flors molt diversificades ja que mentre unes floreixen amb facilitat i abundància per estar en zones humides, altres creixen en terres estèrils i seques amb gran capacitat d'adaptació. També cal destacar que gran part d'aquesta flora és d'espècies molt antigues.

El que ens ofereix doncs el Sr. White és un repertori floral de forta acció terapèutica, i encara que el principi i mètode sigui el mateix que en el seu dia va establir el Dr. Bach, en aquest cas té els seus propis matisos.

Pots assistir sense necessitat d'apuntar-te